Ana içeriğe atla

Gaziantep Sanat ve Tanıtım Günleri başladı


Gaziantep Sanat ve Tanıtım Günleri başladı


Gaziantep Kültür Sanat ve Tanıtım Günleri kapsamında Ayıntap Sanat Festivali başladı. ‘Kırkyama’ konulu serginin açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Ülkemizin yetiştirdiği güzide sanatçılarımızı bu tarihi mekânda ağırlamak oldukça güzel" dedi.

Hışvahan’da düzenlenen Gaziantep Kültür Sanat ve Tanıtım Günleri etkinliğine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Edibe Sözen, Sanatçı Ahmet Güneştekin, Oyuncu Gonca Vuslateri, galeri yöneticileri Hayrunisa Taşyar ve Ayşe Jaber katıldı. Etkinlikte tarihi binada sergilenen ‘Kırkyama’ konulu eserlerin incelenmesinin ardından tango dansı gösterimi yapıldı. Etkinlikte konuşan Fatma Şahin, kentin kültür ve sanat değerleri ile yükselen dönemde olduğunu ifade ederek, "Kültürüyle ve sanatıyla yükselen Gaziantep için yeni bir dönemdeyiz. Özellikle uluslararası boyutta çok önemli bir mekandayız. Osmanlı döneminin en güzel hanlarından biri olan Hışvahan’ın içerisindeyiz. Buranın restorasyonunu yaptık. Yanında Hamam Müzesi, karşısında Gaziantep’in yüzü olan Antep Kalesi, böyle bir ortamda bugün sanatı konuşuyoruz. Kültürü ve sanatıyla yükselen Gaziantep için sanatçılarımız, ülkemizin yetiştirdiği güzide sanatçılarımızı bu tarihi mekânda ağırlamak özellikle dünyanın 8’inci mutfağında ağırlamak oldukça güzel. Buradaki sergi çok özel bir koleksiyon. Bölgeye dair tüm altyapıyı, sanatla birleştiriyor. Kültür ve sanat birleştiği zaman böyle güzel eserler ortaya çıkıyor. Bu değerlerin içerisindeki bu renklilik bizi başka bir tarafa götürüyor. İnşallah bunu yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.
Sergiyi çok önemsedikleri ifade eden, Rektör Edibe Sözen ise, “Ben bu sergiyi çok önemli buluyorum. 2 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında Gaziantep’te 3 ayrı yerde sergilenecek. Genç sanatçılarımıza ait değişik bir sergi, bu genç sanatçılarımız, yerelden kopmayan, yerel unsurları ön plana çıkaran bir anlayışla bu sergiye dâhil oldular. Sanatçılarımızın içerisinde bizi dünyaya tanıtan Ahmet Güneştekin var. Biz üniversite olarak, bu sanatsal etkinliğe tüm gücümüzle destek veriyoruz. Çok memnunuz" diye konuştu.
SERGİ, KADIN HİKAYELERİNİ KONU ALIYOR
Eserler hakkında bilgi veren ve eserlerin Türkiye’de ilk defa sergilendiğini belirten Ahmet Güneştekin, "Burada yer alan eserler kadın hikayeleri üzerine yani, Anadolu’da annelerimizin, nenelerimizin yapmış olduğu seccadeler, battaniyeler, eski ‘kırkyama’ işleridir. Bütün Ortadoğu coğrafyasına ait birçok ülkede olan bir kültür, olmasının yanı sıra bizde de hala devam eden bir kültür. Sergide Kırkyama tekniğiyle bugünkü çağdaş yaşamı buluşturdu. İlk defa Türkiye’de burada sergilendi. Daha önce yurt dışında birçok şehirde gösterildi" ifadelerini kullandı.
Gaziantep Kültür Sanat ve Tanıtım Günleri kapsamında düzenlenen etkinlikteki gelirin çocuklar yararına bağışlanacağı belirtildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

7. Koğuştaki Mucize filminin çekimleri devam ediyor

Güney Kore filmi 'Miracle in Cell No. 7'den uyarlanan '7. Koğuştaki Mucize', kızıyla çok özel ve güçlü bağı olan masum bir babanın adalet arayışını konu alıyor. Güney Kore filmi 'Miracle in Cell No. 7'den uyarlanan '7. Koğuştaki Mucize'nin çekimleri devam ediyor. Mehmet Ada Öztekin'in yönettiği filmde başrolleri  Aras Bulut İynemli , Nisa Sofiya Aksongur, Celile Toyon, İlker Aksum, Mesut Akusta, Deniz Baysal, Yurdaer Okur, Sarp Akkaya, Yıldıray Şahinler, Deniz Celiloğlu, Gülçin Şahin Kültür, Ferit Kaya, Cankat Aydos, Hayal Köseoğlu, Doğukan Polat ve Serhan Onat paylaşıyor.

Afyon'da caz günleri başladı

19. Afyonkarahisar Caz Müzik Festivali 1 Mayıs’taki açılış konseriyle başladı. Festival 5 Mayıs’a kadar sürüyor. Festival, Hüseyin Başkadem’in genel sanat yönetmenliğinde bu sene 19’uncu kez düzenleniyor. NG Afyon’un ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğin açılışında konuşan Başkadem etkinliği ‘bir mucize’ olarak değerlendirdi: “Bu festival benim değil, Afyon’un mucizesidir. Çünkü festivale aklınıza gelmeyecek herkesin bir desteği var. Her işin bir lokomotifi olur. Ben sadece sorumluluğu Afyon’a olan sevgimden, bizi buraya bağlayan köklerimden aldım.” Başkadem, bu yıldan itibaren festivalin destekçileri arasına Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin de katıldığını anımsattı: “Dünyaca ünlü iki  caz  sanatçısı gelecek yıl eğer Afyon’a gelirse, festivalin 19 yıldır amacı, hayali buydu zaten. Bundan sonra bu festival bir hafta değil, 20 günlere belki bir aya yayılacak ve paket programlarla turizm şehri olmaya aday olan Afyon, kültür turizmine başlayacak.” Açılış konserinde Çekya’d

Oksimoron Oyunu Sahipsiz Hayvanlar Yararına Oynanacak

Emre Karayel Oksimoron oyununu 22 Nisan’da Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahipsiz hayvanlar yararına oynayacak.  Emre Karayel, tek kişilik tiyatro oyunu ‘Oksimoron'u 22 Nisan'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde ‘Bana Göz Kulak Ol' derneği yararına sahneleyecek. Biletleri biletix ve tiyatro gişesinde satışa çıkan oyunun tüm geliri dernek tarafından sahipsiz hayvanların tedavi, mama, barınma gibi ihtiyaçlarında kullanılacak. Robert Dubac'ın yazdığı Zeki Enes Akkan'ın uyarladığı Tatbikat Sahnesi prodüksiyonu olan oyunu Erdal Beşikçioğlu yönetiyor. Özge Özder, Aslı Tandoğan, Ayça Varlıer'in öncülüğünde kurulan ve üyelerinin büyük çoğunluğu sanatçılardan oluşan Bana Göz Kulak Ol Derneği, öncülük ettiği önemli projelerle tanınıyor ve hem sahipsiz hayvanlara, hem de hayvan haklarına yönelik medyada farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Oksimoron Nisan programı: 20-21 Nisan İstanbul Baba Sahne 22 Nisan İstanbul Caddebostan Kültür Merkezi